Veelgestelde vragen     06 38 180 921    

LinkedInWhatsappMail

Blog

Over curatief, preventief en structureel werken

 foto: Prayer Turambi

 

Maarten en ik van ACT-inclusief hebben interessante gesprekken met lectoren,  professionals en gemeentefunctionarissen. Naast gesprekken met ervaringsdeskundigen -bewoners- die ervaringen hebben met gelukte en minder gelukte communicatie met onderwijsinstellingen en organisaties in het sociaal domein. Die gesprekken staan in het kader van ons thema ‘inclusief handelen ter bevordering van gelijke kansen voor de jeugd’. 

In die gesprekken komt het onderwerp ‘preventie-preventief versus curatie-curatief’ ofwel ‘voorkomen versus repareren’ bij regelmaat aan de orde. Ik heb wat moeite met deze tegenstelling. Met een analogie zal ik dat toelichten.

 


Aanmelden Masterclass Inclusief Handelen voor Professionals

Bet u als professional het ook zo zat om uw cliënten - jongeren - geen maatwerk te kunnen bieden? Merkt u dat het interprofessioneel samenwerken nog niet uw cliënten - jongeren - dient? Ervaart u tijdens uw werk dat beleidprotocollen uw professionele overtuigingen verstoren? Maakt uw te vaak beslissingen waar u eigenlijk niet achter staat?

 

Op deze en andere vragen formuleert u uw eigen antwoorden tijdens de Masterclass 'Inclusief Handelen voor Professionals', die wij in het Cursus- en vergadercentrum Domstad organiseren.

 

De Masterclass bestaat uit 3 modulen, verdeeld over 2 dagen.

 

 Meer informatie

 

 

 

 

Webinar voor Jeugdprofessionals

Op 23 januari 2024 organiseert ACT-inclusief i.s.m. het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) de webinar:

Werken aan Inclusie en Gelijke Kansen voor Jongeren met drie kijkbrillen 

Wil jij niet alleen kansen voor jongeren creëren, maar ook waarmaken? In dit webinar gaan we aan de slag met drie ‘kijkbrillen’ die allen nodig zijn om te kunnen werken aan inclusie en gelijke kansen van alle kinderen en jongeren.

 

Hoe dan?

 


Menu-kaart van diensten

We hebben onze diensten nog eens onder de loep gehouden en gestroomlijnd.

Bel ons voor mogelijkheden om concreet op uw behoefte in te gaan: 0638180921 (Hans Pollen)


Interview over samenwerken met JB Lorenz

Context 

  Sinds 1 december 2022 is ACT-inclusief een strategische alliantie aangegaan met expertisebureau in het social domein 'JB Lorenz'. E.e.a. krijgt momenteel gestalte middels een campagne om bekendheid bij gemeentelijke organisaties en organisaties in het sociaal domein te stimuleren. In dat kader heeft er een interview plaatgevonden met Frank van Wijck - hoofdredacteur van het magazine Sociaal Domein. De tekst hieronder is de passage over ACT-inlusief, en dat deel uitmaakt van een paper waarin ook andere partners van JB Lorenz zich voorstellen (downloaden).

 


Contactliggingen

Tot aan de herfstvakantie 2022 zijn wij actief met het leggen van contacten:

  • Met een groep wetenschappers willen wij onze 'inclusief handelen-benadering' graag toetsen met laatste wetenschappelijke inzichten in generieke zin, maar ook bekeken vanuit de diverse domeinspecifieke wetenschappen.
  • Met sleutelpersonen uit het onderwijs en brede sociale domein spreken wij over 

Oude ACT! Facebook-groep beëindigt per 1-6-2022

Per 1-6-2022 wordt de ACT! Facbook-groep beëindigd. Met meer dan 600 ingeschreven ouders van thuiszitters lijkt dat een wat vreemde beslissing. Immers, veel kennis van casuïstiek is daar in principe vanuit ouder- en verzorgerkant aanwezig. Toch besloten Indi Hondema en Hans Pollen deze stap te zetten. 


ACT-inclusief Webinars

ACT-inclusief organiseert drie webinars met het doel nader kennismaken met geïnteresseerden.

We hebben heel wat aan visie-ontwikkeling gedaan, cursussen ontwikkeld, teksten geschreven, methodieken ontworpen en diensten samengesteld. Graag willen wij nader vernetwerken. 

 

Data en thema's:

  • 8 maart met als thema: Gelijke kansen
  • 22 maart met als thema: Voorkomen van uitval en thuiszitten
  • 5 april met als thema: Community of Inclusive Practice (CoIP)

Tijd: 15:30-16:30

Rode draad


Casus dilemma

Meisje van 14 jaar woont sinds een jaar bij haar oudere broer (30). Moeder en zoon vragen ondersteuning door pleegzorg. De behoefte bestaat uit kosten dekken en borging ontwikkeling van het 'pleegkind'.

De aanmelding heeft plaatsgevinden via verwijzing huisarts. Dat gebeurt bijna nooit, want wijkteams spelen daarbij meestal de rol van verwijzer.

 


Actief op LinkedIn

Of je ons nou volgt via deze website of op Linkedin, we bieden voor professionals veel nieuws: Cursussen & Trainingen, Webinars, Whitepaper, en meer:

 

 

 


Meer nieuws? Klik HIER